WhatsApp Image 2023 08 22 at 16.18.19
22 Ağu

Yücelen Vakfı Genel Müdürümüz ve …

Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Rıfat DURAN, Yücelen Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı Genel Müdürü Ergün ÖZALTUN, Mersin Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Mesut ÖZCAN, Çukurova Kalkınma Ajansı İzleme ve Değerlendirme Birim Başkanı Hüseyin SARAÇOĞLU, Kaymakam Bilal BOZDEMİR’e makamında ziyarette bulunarak Yücelen Vakfının yürüttüğü proje hakkında sohbet ettiler. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın, Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) aracılığıyla desteklediği, Yücelen Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı (Yücelen Vakfı) “Üretimde Birlikteyiz Kadın Girişimi “ projesi;
Üretimde Birlikteyiz Kadın Girişimi
Yöresel ürünlerin işlenmesi ve katma değerli üretimle kadın girişimciliğini ve istihdamını hedefleyen proje ile Yücelen Vakfı tarafından, yörede yoğun üretilen meyvelerin kurutulması, reçel yapılması, yeniden kullanılması ve paketlenmesi için bir tesis kurulacak. Kadın girişimci kooperatifi tarafından işletilecek tesiste 18 kadının istihdamı sağlanacak. Kooperatif tarafından üretilen ürünlerin yörenin önde gelen firmaları tarafından satın alınması için işbirliği geliştirilecek.
Yücelen Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı Genel Müdürü Ergün ÖZALTUN;
‘’Çok kıymetli destek ve ilgilerinden dolayı başta, projeyi en başından bugüne takip eden ve tecrübeleriyle yol gösteren Anamur Kaymakamımız Sn. Bilal BOZDEMİR bey olmak üzere, Kalkınma Ajansı yetkililerine, Anamur Kadın Girişimci Kooperatifi Başkanı Neslihan DOĞAN ve üyelerine ve de projenin yazımında katkıları bulunan Vakıf Mentörümüz Fatma ÜLKER hanımefendiye çok teşekkür ederiz.’’ dedi.