yucelenvakfi
14 Mar

”Üretimde Birlikteyiz Kadın Girişimi”

Yazımı Vakfımız mentörleri tarafından gerçekleşen ‘’ÜRETİMDE BİRLİKTEYİZ KADIN GİRİŞİMİ‘’ projemiz , Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın, Çukurova Kalkınma Ajansı aracılığıyla desteklediği,2022 Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında, Mersin’ de desteklenen 3 projeden birisi oldu. Mersin Valimiz Sayın Hamza PEHLİVAN ve Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Sayın Ahmet Rifat DURAN ve Yücelen Vakfı Genel Müdürümüz Ergün ÖZALTUN beyin katılımı ile sözleşme Mersin Valiliğinde imzalandı.

Üretimde Birlikteyiz Kadın Girişimi projesi, yöresel ürünlerin işlenmesi ve katma değerli üretimle kadın girişimciliğini ve istihdamını hedefleyen proje ile yörede yoğun üretilen meyvelerin kurutulması, reçel yapılması, yeniden kullanılması ve paketlenmesi için bir tesis kurduk. Anamur Kadın Girişimi Kooperatifi ve Yücelen Vakfımız arasında imzalanan sözleşme neticesinde, Kadın girişimi kooperatifi tarafından işletilecek tesiste 18 Kadının istihdam edilmesi ve yöremiz de üretilen ürünlerin katma değerli şekilde pazarlanması hedeflenmektedir.

Projenin gerçekleşmesinde emekleri bulunan Anamur Kaymakamımız Sayın Bilal BOZDEMİR Beye, Kalkınma Ajansı yetkililerine, Anamur Kadın Girişimi Kooperatifi Başkanı ve üyelerine ve de projenin yazımında katkıları bulunan Yücelen Vakfı mentörlerimize çok teşekkür ederiz.